Elektronik Cihazların Ömrünü Uzatmak 4 Öneri!

Elektronik Cihazların Ömrünü Uzatmak 4 Öneri!

Aşırı sıcaktan uzak tutun

Fazla ısı elektronik aletlerin en büyük düşmanıdır diyebiliriz. Teknolojik aletlerin içerisinde parçaları bir arada tutması için yapıştırıcılar bulunmaktadır. Bu yapıştırıcılar belli bir sıcaklığa maruz kalma durumunda erimeye başlar. Bu nedenle elektronik aletlerinizi güneş ısısı dahil olmak üzere hiçbir şekilde sıcaklığa maruz kalmayacak şekilde muhafaza etmelisiniz. Bilinen en ideal sıcaklık, oda sıcaklığıdır. 

Havalandırma deliklerini temiz tutun

Bulunduğunuz ortamın kirli ya da tozlu olması havalandırma deliklerinin içerisine toz ve kirin dolmasına neden olur. Tozlar biriktikçe elektronik devrelere zarar verir ve önce aletlerin yavaşlamasına daha sonrasın ise bozulmasına neden olur.

Pil ömrünü uzatın

Cep telefonları ve bilgisayarlar ise günlük hayatın vazgeçilmezi olan diğer elektronik aletler durumunda. Pil ömrünü uzatmak için; dizüstü bilgisayarı her zaman fişte tutmamak, ekran parlaklığını en aza indirmek, gereksiz programları kapatmak, kullanılmadığında Wi-Fi’yi kapatmak ve ekran parlaklığını ayarlamak gibi adımlar önemlidir.

BONUS!

REG Power

Elektrik sayacından geçen elektrik akımının %100 verimle cihazlara aktarılmasını sağlayarak, A Sınıfı enerji oluşturur ve elektronik eşyalarınızın ömrünü uzatır!

Yorum Yap